WORK WITH THE COSMOS

I’m a trend setter, an adventurer, a coffee lover and a photographer! I love experiments and personal projects. Finding new perspectives and breathing in new life into old boring scenes is what inspires and gets me excited! If you call yourself a creative, proudly wear that title, be memorable, inspire others and always be ahead of the crowd! Be Evóra!

Wat betekent Manifesteren? Betekenis geven aan je leven begint hier

  /  
April 19, 2022

Volgens het woordenboek is de betekenis van manifesteren vrij eenvoudig. Manifesteren betekent simpelweg openbaren’ of ‘bekendmaken’, ‘een betoging houden’ of ‘aanwezig zijn’. Hoewel deze betekenis van manifesteren in de essentie zeker waar is, wil ik aan deze definitie nog het volgende toevoegen; manifesteren betekent ‘het resultaat van onze gedachten en emoties’.

Want één ding is zeker; door het simpelweg hebben van gedachten en het voelen van emoties manifesteer je dagelijks, de hele dag door en waarschijnlijk zonder dat je het doorhebt. Dat betekent dat alles wat je op dit moment wel of niet bezit of ervaart in jouw leven, ontstaan is door niemand anders dan… jezelf. Je hebt het helemaal zelf aangetrokken, met jouw dagelijkse stroom aan gedachten en emoties.

Wat is de échte betekenis van manifesteren?

Als je op dit moment jouw droomleven leidt en alles hebt wat je wenst en verlangt, dan vind je het misschien leuk nieuws dat je dit dus helemaal zelf gedaan hebt! Waarschijnlijk ben je een positief persoon, ervaar je overwegend positieve emoties en heb je doorgaans een goed gevoel over wie je bent en wat je kunt. Of het je lukt om jouw wensen en verlangens waar te maken heeft namelijk niets te maken met geluk of pech, maar alles met wat je over jezelf denkt en voelt én hoe vaak je dat herhaalt.

“Is je gedrag niet in lijn met wat je wil hebben, dan manifesteer je dat wat past bij je huidige gedrag!”

Is jouw leven op dit moment echter alles behalve wat je ervan gehoopt of verwacht had, dan vertel ik je dus eigenlijk dat dit komt omdat jouw gedachten, overtuigingen, emoties, gedrag, houding, taalgebruik en de dingen die je doet, niet in lijn zijn met wat je wil bereiken. Hierdoor manifesteer je het tegenovergestelde. Ik kan me voorstellen dat je nu eerst even een paar keer moet knipperen voordat je verder leest. Het komt heel kort gezegd hier op neer: je manifesteert altijd in lijn met je huidige gedachten, diepgewortelde overtuigingen en emoties, of ze je nou helpen of niet.

Manifesteren betekent creëren door te denken en voelen

Nu denk je waarschijnlijk: “Waarom heeft niemand me dit ooit verteld!?” De hoogste tijd dus om het te hebben over wat manifesteren nou écht betekent. Ik gaf hierboven al aan dat de meest waarheidsgetrouwe definitie van manifesteren wat mij betreft is: het resultaat van je emoties, gedachten en overtuigingen. Manifesteren betekent in essentie niets anders dan creëren door bewust en gericht te denken en te voelen.

In totaal hebben we zo’n 70.000 tot 80.000 gedachten per dag en iedere unieke gedachte heeft een specifieke trilling, dat is wetenschappelijk bewezen. Jouw meest voorkomende gedachte bepaalt welke intentie je aan je dag meegeeft, waardoor dat uiteindelijk is wat je manifesteert. Want “where your attention goes, your energy flows,” ofwel wat je de meeste aandacht geeft groeit. Hoe sterker die gedachte is, hoe meer je het visualiseert en voelt, hoe sterker die aantrekkingskracht wordt. Zo simpel is het eigenlijk.

Helaas hebben we allemaal aspecten in ons leven waarover we overwegend negatieve gedachten en emoties ervaren. Stel: iemand heeft ooit tegen je gezegd dat je dik bent, dat heeft je zo geraakt dat je vervolgens telkens als je in de spiegel kijkt tegen jezelf zegt dat je dik bent. Daardoor voel je jezelf minderwaardig. De volgende keer dat je in de spiegel kijkt, vind je jezelf nog dikker en ervaar je nog meer negatieve emoties over jezelf.

“Denk je constant ‘ik ben dik’ dan is de kans groot dat je steeds dikker wordt.”

Je bent beland in een negatieve thinking-feeling loop. Hierdoor ga je jezelf gedragen als iemand die dik is. Je hebt bijvoorbeeld vanwege schaamte steeds minder zin om te sporten en meer zin om te eten. Hierdoor blijf je aankomen. Zo wordt dik zijn een selfulfilling prophecy en heb je jouw overtuiging over dik zijn voor jezelf gemanifesteerd, terwijl er in eerste instantie misschien helemaal niet zo veel aan de hand was.

Deze diepe overtuiging die je hebt over dik zijn, ligt nu opgeslagen in je onderbewustzijn en is door het constant herhalen van de affirmatie ‘ik ben dik’ heel diep ingegraven in je brein.

Dezelfde analogie kunnen we toepassen op onzekerheid. Stel: iemand heeft ooit tegen je gezegd dat je niet goed genoeg bent – dat is mij overkomen op de middelbare school – en je neemt dat aan als waarheid. In een volgende situatie waarin je jezelf onzeker voelt, onderzoek je automatisch of je deze gedachte kunt bevestigen. Iedere keer dat je dit doet worden de neurologische verbindingen in je hersenen sterker, waardoor je steeds meer aan jezelf gaat twijfelen en je het wederom voor jezelf gemanifesteerd hebt.

Hoe dat neurologisch precies werkt leg ik uit in dit artikel over manifesteren, waarin ik ook tien geheimen verklap die je helpen om wel jouw droomleven te manifesteren.

Manifesteren betekent ook veel mediteren

Manifesteren betekent jezelf “her programmeren”

Wil je jouw leven een andere wending geven en bijvoorbeeld beginnen met afvallen of zelfverzekerder in het leven staan, dan moet je jezelf als het ware opnieuw programmeren en het negatieve verhaal over jezelf doorbreken. Dat doe je op het niveau van je onderbewustzijn.

Mediteren is daarvoor een bewezen én de meest effectieve manier. Tijdens het mediteren vertraag je namelijk je hersengolven, waardoor je brein ontvankelijker en suggestiever wordt voor nieuwe informatie. Hierdoor is het eenvoudiger om diepgewortelde overtuigingen te ontwortelen. Je geeft  bovendien steeds minder aandacht aan je oude verhaal, waardoor die oude neurologische verbindingen verdwijnen en er nieuwe ondersteunende overtuigingen voor in de plaats komen. 

“Mediteren maakt je brein ontvankelijker en suggestiever voor nieuwe informatie.”

Vind je het moeilijk om te beginnen met mediteren, dan help ik je graag op weg met mijn geleide meditaties. Het helpt ook om alvast te oefenen met het ervaren van meer positiviteit. Probeer maar eens met de oefening hieronder.

Sluit je ogen en ga in gedachten naar jouw diepste wens of verlangen, hoe voelt het als je dat zou hebben? Als je dit verlangen al voor jezelf gemanifesteerd hebt. Welke emoties ervaar je dan? Ben je kalm, liefdevol, enthousiast? Hoe loopt deze toekomstige versie van jou, wat heb je aan en hoe zie je eruit?

Hoe echter je het voor jezelf kunt maken, hoe effectiever deze opdracht is. Als je kippenvel krijgt en vlinders in je buik hebt, dan weet je dat je goed zit. Neem daarna even de tijd om dankbaarheid te voelen voor wie je nu bent en voor jouw gewenste toekomst.

Manifesteren betekent positiviteit visualiseren

Klaar? Gefeliciteerd, je hebt zojuist de eerste stappen gezet naar het manifesteren van jouw droomleven. Sterker nog, je bent nu biologisch gezien een ander mens dan vijf minuten geleden! Je hebt gloednieuwe verbindingen aangemaakt in je hersenen, waardoor het de volgende keer al een stuk makkelijker is om deze fijne gedachten en emoties op te roepen.

“Je bent nu biologisch gezien een ander mens dan toen je begon aan dit artikel en dat heb je helemaal zelf gedaan!”

Hoe vaker je jouw diepe wens of verlangen zo gedetailleerd mogelijk visualiseert, hoe eenvoudiger het wordt. Herhaal jouw visualisatie bijvoorbeeld iedere ochtend tijdens je meditatie, voordat je aan je dag begint. Je kunt ook een vision board maken en daar even naar kijken voordat je begint met visualiseren.

Ben je nu super enthousiast geworden? Met deze vijf vervolgstappen leer ik je nog veel beter en effectiever manifesteren.

Heb je hier en nu besloten dat je vandaag nog wil beginnen met het veranderen van jouw leven? Dat jij jezelf eindelijk het leven gunt wat je verdient, bijvoorbeeld met meer overvloed, gezondheid, zelfverzekerdheid, liefde, geld, een zwangerschap, een mooi huis of je droombaan? Meld je dan vandaag nog aan voor mijn abundance of modern mystic cursus, waarin ik je stap voor stap help bij het manifesteren van jouw wildste dromen. Alle technieken die ik gebruik zijn bewezen met moderne wetenschap. Het werkt dus écht!

Liefs,

Christine

WORK WITH ME

Art is expression of feelings, moments and our own perception of life! Don’t let anyone over make you doubt that!

TAGS: