WORK WITH THE COSMOS

I’m a trend setter, an adventurer, a coffee lover and a photographer! I love experiments and personal projects. Finding new perspectives and breathing in new life into old boring scenes is what inspires and gets me excited! If you call yourself a creative, proudly wear that title, be memorable, inspire others and always be ahead of the crowd! Be Evóra!

Wil je jouw droomleven manifesteren? Maar ervaar jij regelmatig negatieve gedachten, zoals: ik ben niet goed, mooi, leuk,  dun, dik, rijk genoeg, ik vind nooit de liefde van mijn leven, ik word nooit zwanger of ik krijg nooit die promotie en vind nooit mijn droomhuis, dan is dit artikel over manifesteren voor jou.

Mijn tien geheimen over manifesteren gaan je helpen om jouw leven een compleet andere wending te geven. Jij weet straks precies wat je moet doen om het leven te manifesteren waar je van droomt. Of dat nou meer geld, liefde, gezondheid, zelfverzekerdheid, een huis of een droombaan is.

Je hebt alles wat je nodig hebt om jouw ideale leven te manifesteren namelijk al in je. Ja echt én iedereen kan het. Je moet alleen even weten hoe.

Ready?

Geheim 1: Manifesteren is van niets iets maken

Misschien heb je een diepe wens of een verlangen. Je voelt dat er meer is in het leven en je wil meer flow ervaren of een blijere versie van jezelf zijn? Wellicht ben je benieuwd wat manifesteren precies betekent of je vraagt je af of jij ook kunt leren manifesteren?

Het antwoord is JA! Jij bent als mens letterlijk gemaakt om te creëren. Daarom kreeg je bij je geboorte alle tools om te leren manifesteren cadeau. Sindsdien gebruik je ze ook nog eens regelmatig, die tools zijn namelijk je eigen gedachten en emoties.

Manifesteren is van niets iets maken

Manifesteren betekent niets anders dan met je eigen gedachten en emoties jouw werkelijkheid creëren; dus door te denken en te voelen letterlijk van niets, iets maken. Dat betekent dat je al jouw wensen en verlangens waar kunt maken en dat meer flow en die blijere versie van jezelf binnen handbereik is.

Dat werkt zo: Dagelijks hebben we zo’n tachtig- tot negentigduizend gedachten. We denken en voelen dus behoorlijk veel. Dat zijn niet allemaal nieuwe gedachten, want vijfennegentig procent is een herhaling van de dag ervoor. Met al die gedachten en emoties geef je telkens een opdracht aan het universum om dingen in jouw voor- of nadeel in beweging te zetten.

Hoe dat precies werkt lees je verderop! Maar dit wil je nu vast weten: je manifesteert waar je het meest over nadenkt. Wat je over jezelf denkt en voelt, bepaalt dus wat je krijgt. Wow!

Geheim 2: Je manifesteert je eigen leven nu al

Al jouw positieve en negatieve gedachten samen bepalen uiteindelijk het verhaal wat je aan jezelf vertelt. Je zegt daarmee wie jij bent en wat je kunt en verdient in dit leven. Het bepaalt of jouw binnenwereld overwegend positief of negatief is.

Ben jij honderd  procent tevreden met je leven, dan kun je stoppen met lezen, maar de kans is natuurlijk groter dat ook jij een onvervulde wens hebt. Je verlangt bijvoorbeeld naar een betere gezondheid, meer geld, spirituele ontwikkeling, een kind, liefde, meer positiviteit, een betere baan of meer diepgang in je leven.

Heb je regelmatig het gevoel dat je daarmee geen stap verder komt? Dan kan het zijn dat dit komt door de negatieve gedachten die je daarover ontwikkeld hebt.

Een voorbeeld: je bent ervan overtuigd dat je geen bedrijf kan opzetten, omdat je niet goed bent in boekhouding. Dus geloof je dat je ongeschikt bent om te ondernemen. Ondanks je diepe wens om te ondernemen, vind je allerlei redenen die ervoor zorgen dat je er uiteindelijk niet voor durft te gaan. Je blijft deze redenen steeds herhalen waardoor je er echt in gaat geloven. Op dat moment wordt het een selffulfilling prophecy en heb je het voor jezelf gemanifesteerd.

Simpel gezegd kun je stellen dat je met alles wat je tot nu toe dacht en voelde, jouw huidige leven zelf gemanifesteerd hebt. Waarschijnlijk onbewust, maar je hebt het wel echt zelf gedaan. Wil je bewust aan de slag gaan met manifesteren? an is het ontzettend belangrijk om je binnenwereld – dat stemmetje in je hoofd – goed te kennen.

Simpel gezegd kun je stellen dat je met alles wat je tot nu toe dacht en voelde, jouw huidige leven zelf gemanifesteerd hebt. Waarschijnlijk onbewust, maar je hebt het wel echt zelf gedaan. Wil je bewust aan de slag gaan met manifesteren? Dan is het ontzettend belangrijk om je binnenwereld – dat stemmetje in je hoofd – goed te kennen.

Jezelf opnieuw programmeren

Je droomleven manifesteer je alleen als het je lukt om het negatieve verhaal over jezelf te stoppen en transformeren. Je moet jezelf als het ware opnieuw programmeren. Dat lukt helaas niet alleen door het lezen van boeken en artikelen, Youtube filmpjes kijken of met een bezoekje aan een sjamaan. Jezelf opnieuw programmeren met nieuwe overtuigingen doe je in je onderbewustzijn en daar kom je door regelmatig te mediteren. . Wil je dus echt een ander leven manifesteren, dan moet je regelmatig mediteren.

Geheim 3: Manifesteren is wetenschap!

Klinkt dit allemaal een beetje vaag of zweverig? Op deze manier manifesteren is wetenschappelijk onderbouwd door diverse wetenschappelijke disciplines, zoals de kwantumfysica en neurowetenschappen. Manifesteren is dus niet alleen populair of een trend. Nope, manifesteren is science!

Hoe dat precies zit? Jouw negentigduizend gedachten per dag, leiden allemaal tot neuronen die verbindingen met elkaar aangaan. Die verbindingen bestaan uit elektronen, oftewel elektriciteit. Dat is meetbaar met EEG-apparatuur. Deze verbindingen vormen nieuwe neurologische verbindingen, nieuwe paden, in je hersenen. Iedere gedachte krijgt als het ware zijn eigen pad.

Neurotransmitters communiceren via die gebaande paden met bijbehorende hormonen, die leiden tot bepaalde emoties. Hierdoor ga je jezelf op een bepaalde manier voelen en krijg je meer van dezelfde soort gedachtes. Zo beland je steeds opnieuw in een negatieve thinking-feeling loop en wordt dat pad in je brein dieper en dieper.

Dat betekent dat het verhaal wat je iedere dag tegen jezelf vertelt steeds diepere sporen achterlaat in je hersenen. Daarnaast geldt ook hoe sterker de emoties zijn die je tijdens je gedachten ervaart, hoe meer lange termijnherinneringen dat oplevert. En die zet je vervolgens vast in je onderbewustzijn.

Voel je dus heel veel angst bij de gedachte aan het opzetten van een eigen bedrijf? Dan leert je lijf vanzelf dat dit een heel slecht idee is. Omdat je brein het liefst gebaande paden bewandelt, blijf je dit verhaal constant voor jezelf herhalen. Hierdoor straal je steeds hetzelfde uit waardoor je uiteindelijk hetzelfde aantrekt en manifesteert.

If you don’t use it, you lose it

Het goede nieuws: je kunt losbreken uit je eigen verhaal. Door bewust bezig te zijn met manifesteren, kun je eindelijk nieuwe paden aanleggen die afgestemd zijn op dat wat je wél wil in je leven. Dat komt omdat je hersenen ook neuroplastisch zijn. Dat betekent dat je hersenen nieuwe verbindingen kunnen aanmaken en de oude verbindingen uit elkaar vallen. Kortgezegd betekent dat het volgende: if you don’t use it, you lose it. Dat geldt dus ook voor negatieve gedachten en emoties. Hoe minder vaak je terugkeert naar je oude gedachten en het oude verhaal over jezelf, hoe meer die neurologische verbindingen uit elkaar vallen.

Het omgekeerde is gelukkig ook waar. Als je voor jezelf inzichtelijk maakt wat je wél wil en dat regelmatig herhaalt, dan versterk je nieuwe neurologische verbindingen. Hierdoor word het steeds makkelijker om je automatisch te gedragen op een manier die past bij wat je wil manifesteren. Hoe dat precies zit heeft weer te maken met kwantummechanica. Wetenschappelijker wordt het niet, toch?

Alles wat je wil manifesteren bestaat al

Geheim 4: Alles wat je wil manifesteren bestaat al

Je hebt het vast weleens gehoord; alles is energie. In essentie bestaat alles uit kleine deeltjes en golflengtes. Met alles, bedoel ik ook echt alles. Een stoel, een boom, de mens, alles heeft een meetbaar energieveld op een bepaalde frequentie. Dit, voor ons onzichtbare, energieveld noemen we het kwantumveld.

Het kwantumveld bevindt zich in en om ons heen en bestaat uit de allerkleinste deeltjes van de allerkleinste deeltjes in het universum. Deze deeltjes zijn nog kleiner dan atomen. Wij zijn onlosmakelijk verbonden met ons energieveld en automatisch dus ook met die allerkleinste deeltjes. Dat je ze niet ziet, betekent dus zeker niet dat ze er niet zijn!

Je mogelijkheden zijn oneindig

De deeltjes in het kwantumveld bevinden zich standaard in hun neutrale staat. Dat betekent dat als we ze niet geobserveerd hebben met onze intenties en gedachten, ze oneindige mogelijkheden vertegenwoordigen. Laat dit even bezinken! Want als je dit weet en echt tot je laat doordringen, dan snap je waarom je echt alles kunt manifesteren wat je wil. Alle versies van jou bestaan immers al in het kwantumveld.

The observer effect

Het kwantumveld luistert naar een bewustzijn. Dat noemen ze in de kwantum mechanica ‘the observer effect’. Op het moment dat je die kleine neutrale deeltjes en golflengtes met je bewustzijn, je gedachten, een opdracht geeft kunnen ze zich manifesteren in iets materieels in jouw werkelijkheid. Ga je actief aan de slag met manifesteren, dan doe je eigenlijk niets anders dan die deeltjes in jouw voordeel aan het werk zetten en naar je toetrekken.

Geheim 5: Manifesteren is intunen op de juiste frequentie

Voordat je die deeltjes aan het werk zet moet je weten dat alles in het kwantumveld reageert op een eigen specifieke trilling. Dus op een bepaalde frequentie. Emoties, zoals onzekerheid en angst, hebben bijvoorbeeld een hele lage trilling. Overvloed, dankbaarheid, zelfverzekerd hele hoge. Maar ook geld, ziekte, liefde en gezondheid vibreren allemaal op hun eigen frequentie.

Je hart is een magneet

Met onze eindeloze gedachtestroom, sturen we constant een elektrische lading, een opdracht, het kwantumveld in. Met onze diepe emoties die ontstaan vanuit het hart, trekken we dingen juist naar ons toe. Dat doe je dus iedere dag en de hele dag en al je hele leven, of je het nou doorhebt of niet. Jouw frequentie wordt bepaald door de elektrische lading die je uitzendt via je gedachten, in combinatie met de emoties die een magnetische lading uitzenden vanuit je hart. Het Hearth Math Institute in Californië ontdekte zelfs dat je hart ongeveer vijftigduizend keer sterker is dan je gedachten. Je kunt je hart dus letterlijk gebruiken als magneet.

Als we onze gedachten en emoties heel bewust gaan afstemmen op de frequentie van ons droomleven, door écht te voelen hoe het voor ons zou zijn om bijvoorbeeld gezond, geliefd, mooi of zelfverzekerd te zijn, dan is dat wat we manifesteren. Hoe echter je het voor jezelf kunt maken, hoe meer de deeltjes trillen op de frequentie die hoort bij wat jij wil manifesteren.

Geheim 6: Je manifesteert alleen waar je klaar voor bent

Dan nog dit: om jouw ideale toekomst te manifesteren, moet je letterlijk een nieuwe versie van jezelf worden en actief besluiten te stoppen met het verhaal dat je aan jezelf vertelt. Er gebeurt namelijk helemaal niets als je jouw energie niet verandert. Vanuit de persoon die je nu bent en de gedachten en emoties die op dit moment bij jou horen, kun je geen nieuwe werkelijkheid creëren. Dat moet je dus eerst veranderen.

Walk the talk!

Je verandert je energie door heel goed in kaart te brengen wat je wil en hoe dat voelt. Een handige tool hierbij is journalen. In je journal beschrijf je heel duidelijk wat je wil manifesteren en hoe de versie van jou die dat heeft praat, voelt, loopt en doet. Ben je blij, enthousiast, opgelucht, kalm, zelfverzekerd?

Doe dit zo uitgebreid mogelijk. Hoe sterker de emoties zijn die je oproept, dus hoe meer liefde, dankbaarheid en enthousiasme je voelt, hoe hoger de frequentie waarmee je jouw magnetisch veld activeert. Je moet je écht heel bewust worden van je huidige gedrag en houding. Hoor jij jezelf bijvoorbeeld regelmatig klagen als je een vriendin opbelt? Realiseer je dan dat dit gedrag niet past bij de versie van jou die overvloed ervaart.

Dat betekent dat je nieuwe overtuigingen en emoties moet aanleren. Je hebt een hele nieuwe mindset nodig waarmee je andere keuzes maakt, anders handelt en reageert en waarmee je voortaan een hogere frequentie uitstraalt. Alles moet in lijn zijn met die nieuwe versie van jezelf. Hoe meer je lichaam bekend wordt met de emoties van dankbaarheid, vrijheid en overvloed hoe meer je de persoon wordt die past bij wat je wil manifesteren.

Dat is wat ik eerder bedoelde met jezelf opnieuw programmeren. Pas dan kan het universum reageren met wonderen, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en synchroniciteit.

Geheim 7: Mediteren is de sleutel tot manifesteren

Dagelijks mediteren is de meest effectieve manier om jezelf opnieuw te programmeren en je frequentie af te stemmen op dat wat je wil aantrekken, bijvoorbeeld op de frequentie van overvloed, liefde, een huis, geld, een baan die bij je past, gezondheid, alles wat je maar wil eigenlijk.

Tijdens een diepe meditatie kom je namelijk terecht in een ander bewustzijn, veel dichter bij je onderbewustzijn. Daar liggen alle programma’s en overtuigingen die je hebt over alle facetten van je leven opgeslagen. Al je gedachten, emoties en gedrag ontstaan daar. Mediteren gaat je helpen om jouw negatieve thinking-feeling loop te doorbreken. Als je goed begrijpt hoe dat werkt en heel veel oefent, dan kun je dat voortaan structureel inzetten om je droomleven te manifesteren.

Verhoog je frequentie

Het gaat hier niet om je standaard huis-tuin-en-keuken meditatie. Waar veel meditaties zich met name richten op observeren, ga je in manifestatie meditaties echt actief aan de gang met je intenties en emoties. Je laat ze dus niet de revue passeren, maar roept ze actief op, buigt ze om in iets positiefs waardoor je actief je frequentie verhoogt. Hoe hoger je frequentie hoe effectiever je manifestatie meditatie en hoe sneller je jouw nieuwe toekomst naar je toetrekt.

Om het makkelijker voor je te maken om in zo’n diepe meditatieve staat te komen, heb ik verschillende geleide meditaties voor je ingesproken. Ik heb ook een aantal manifestatie cursussen ontwikkeld die je op weg kunnen helpen, bijvoorbeeld mijn abundance cursus.

Herinneringen maken vóórdat je het meemaakt

Sta je echt helemaal open voor je verandering en heb je jouw nieuwe overtuigingen, gedachten en emoties helder voor de geest, dan begin je met mediteren. Tijdens het mediteren communiceert je ademhaling met je hart, waardoor deze naar een langzamer ritme gaat. Je geeft daarmee je hersenen opdracht om naar een lagere hersenfrequentie te gaan. Van bèta naar alfa naar thèta.

Zodra je in thèta komt ben je zo dicht bij je onderbewustzijn dat je hersenen niet meer weten wat echt is en wat niet. Op deze hersenfrequentie is de binnenwereld soms zelfs echter dan de buitenwereld. Als je daar een nieuw verhaal over jezelf zo echt maakt dat je het helemaal doorleeft en voelt, maak je nieuwe lange termijnherinneringen aan over je toekomst nog vóórdat je het hebt gemanifesteerd.

Dankjewel, dankjewel, dankjewel

Je houdt tijdens het mediteren steeds helder voor ogen wat je wil en welke emoties daarbij horen. Vervolgens verhoog je jouw frequentie, hoe je dat precies doet leer ik je in mijn artikel met 5 magische stappen om te leren manifesteren. Je geeft die onaangeroerde deeltjes in het kwantumveld zo de opdracht om zich in jouw werkelijkheid te manifesteren. 

Wat ik je wel vast kan vertellen is dat dankbaarheid de hoogste frequentie heeft. Ervaar je dus heel veel dankbaarheid voor je toekomst, dan is jouw frequentie super hoog waardoor deeltjes sneller stromen en jij jouw ideale toekomst sneller manifesteert.

Naarmate je het verhogen van je frequentie vaker oefent tijdens het mediteren, wordt het steeds makkelijker om in een positieve mindset te blijven. Bovendien word je biologisch gezien echt een ander persoon. Je maakt immers steeds nieuwe neurologische verbindingen aan in je hersenen. Daar horen ook andere emoties bij, dus je geeft jouw lichaam letterlijk een ander genenpakket mee. Hoe cool is dat!

Manifesteren is dankjewel zeggen

Geheim 8: Zo krijg je alles wat je manifesteert

Dit is misschien wel het leukste geheim. Als je hebt leren manifesteren en je weet hoe je deze techniek in je voordeel kunt gebruiken, dan heb jij hét geheim in handen om jouw leven precies zo in te richten als je wenst en verlangt. Je krijgt namelijk altijd wat je manifesteert, of beter! Soms is wat je ontvangt nog veel magischer en grootser dan verwacht.

Wanneer krijg je wat je manifesteert?

Wanneer jouw manifestaties werkelijkheid worden valt niet te zeggen. Bij sommige intenties ervaar je minder weerstand, waardoor het makkelijker is om ze te manifesteren. Maar heb je diepgewortelde, hardnekkige patronen dan duurt het misschien wel een jaar of langer.

Vergeet ook niet dat je alleen krijgt wat je kunt dragen. De vraag is dus of je al klaar bent om jouw wens te ontvangen. Je moet immers letterlijk iemand anders worden, met nieuwe overtuigingen, gedachten en emoties die passen bij wat je graag wil manifesteren.

Hoe herken je jouw manifestatie?

Het moment waarop je ontvangt wat je al die weken gemanifesteerd hebt, is wel heel duidelijk. Dat komt altijd door een synchroniciteit, een enorme toevalligheid, waardoor je meteen weet dat dit is wat jij gecreëerd hebt.

Geheim 9: Manifesteren is alles loslaten

Nu je op de hoogte bent van mijn geheimen over manifesteren wil je natuurlijk gelijk aan de slag met het manifesteren van je droomleven. Beginnen met manifesteren is gelukkig niet zo moeilijk als het misschien lijkt, al kun je het wel fout doen. Als je manifesteert met onzuivere intenties en emoties dan heeft het weinig nut. Om effectief te manifesteren, moet je weten wat je doet. Daarom kan het handig zijn om een cursus over manifesteren te volgen.

Manifesteren is bovendien heel hard werken. Je moet daarom wel zeker weten dat je er honderd procent voor wil gaan. Ik kan je alle theorie en handvatten geven, maar uiteindelijk zal je het werk toch zelf moeten doen. Je moet dus heel actief de keuze maken om te willen veranderen. Met onderstaande eenvoudige stappen maak je in ieder geval een goede start.

Beginnen met manifesteren in drie stappen

1. Start vandaag nog met journalen

Pak een mooi schriftje en beschrijf zo helder mogelijk wat je intentie is. Wat wil je precies manifesteren en hoe voelt jouw leven als je dit gemanifesteerd hebt? Schrijf eens een pagina over wat je tegenhoudt, wat je beperkende overtuigingen zijn en durf eerlijk naar jezelf te zijn. Doe dit eventueel onder begeleiding van iemand die je een structuur aanbiedt, door middel van gerichte vragen en schrijfopdrachten.

2. Begin met dagelijks mediteren

Als je stap één afgerond hebt, begin je met mediteren. Het heeft pas zin om te beginnen met mediteren nadat je gejournald hebt, omdat je tijdens de meditatie al helemaal helder wil hebben wat je precies gaat doen. Tijdens het mediteren verhoog je jouw frequentie door zo authentiek mogelijk te voelen en doorleven wat je net hebt beschreven. Een eenvoudige manier om snel in een diepe meditatie te komen, is bijvoorbeeld door het volgen van een geleide meditatie. Mediteer in ieder geval één keer per dag.

3. Laat alles helemaal los

Als je een aantal weken heel bewust bezig geweest bent met manifesteren en dagelijks gemediteerd hebt, dan laat je los. Je laat alles helemaal los. Je vraagt je dus niet af wanneer je krijgt wat je wil! Want zodra je jezelf begint af te vragen waar het nou blijft, komen je gedachten voort uit gebrek en bouw je automatisch weerstand en teleurstelling op. Die frequentie hoort niet bij de persoon die overvloed ervaart. Loslaten is dus heel erg belangrijk. 

Geheim 10: Je droomleven manifesteren is niet niks doen, maar het wel naar JOU toe laten komen!

Je kunt je voorstellen dat alle overtuigingen, waarover je een heel leven hebt gedaan om ze te ontwikkelen, niet morgen opeens verdwenen zijn. Als je vandaag een pot met goud manifesteert en hoop dat je die morgen vindt, dan kan ik je nu al teleurstellen. Zo werkt het niet. Manifesteren is heel hard werken. De vraag is dus, ben je er klaar voor?

Durf je met jezelf af te spreken dat je:

  1. NU heel bewust de definitieve beslissing neemt om overvloed en vrijheid voor jezelf te creëren?
  2. Vanaf nu alles gaat doen wat je kunt om van jouw droomleven, jouw werkelijkheid te maken?

Is het antwoord op deze vragen volmondig JA! Kijk dan eens tussen mijn cursussen, waarin ik je leer hoe je het universum voor jou aan het werk zet. Zodat ook jij je eigen leven vanaf nu volledig naar jouw hand weet te zetten.

Liefs,

Christine

WORK WITH ME

Art is expression of feelings, moments and our own perception of life! Don’t let anyone over make you doubt that!

TAGS: