WORK WITH THE COSMOS

I’m a trend setter, an adventurer, a coffee lover and a photographer! I love experiments and personal projects. Finding new perspectives and breathing in new life into old boring scenes is what inspires and gets me excited! If you call yourself a creative, proudly wear that title, be memorable, inspire others and always be ahead of the crowd! Be Evóra!

Manifesteren, hoe doe je dat in 5 magische stappen?

  /  
April 19, 2022

Manifesteren is hip en mét een goede reden. Want als je weet hoe je alles voor jezelf kunt manifesteren waar je van droomt, dan heb goud in handen. Het is écht pure magie! O ja, en wetenschappelijk bewezen, dat ook. Als je het goed doet tenminste. Maar goed manifesteren, hoe doe je dat? Ik leg het graag aan je uit in vijf magische én wetenschappelijke stappen.

Denk je nu vooral manifestwatte? Lees dan eerst even dit artikel. Hierin leg ik precies uit wat manifesteren is en hoe het jouw leven voor altijd zal veranderen.

Oké, stel je voor dat de zelfverzekerde en blije versie van jou, die bijvoorbeeld een liefdevolle relatie, succesvolle carrière, goedgevulde bankrekening, een droomhuis of kinderen heeft, eigenlijk al bestaat? Dat dit ideale leven ook voor jou binnen handbereik is, als je maar weet hoe je het in jouw werkelijkheid kunt manifesteren. Klinkt goed toch?

Overvloed creëren

Deze toekomst, jouw ideale toekomst, is écht veel dichterbij dan je denkt. Alles wat je kunt bedenken over jezelf bestaat namelijk al in het kwantumveld en heeft een bepaalde frequentie. Het heeft als het ware een eigen energetische handtekening; want alles trilt op een specifieke trilling. Dat geldt ook voor positieve en negatieve gedachten over jezelf en je leven.

Om jouw ideale toekomst te manifesteren moet je weten hoe je jezelf, jouw energie, heel precies afstemt op de frequentie van jouw overvloed. De frequentie die past bij wat jij graag wil bereiken in je leven.

Negatieve gedachten loslaten

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het valt eigenlijk wel mee. Manifesteren is niets anders dan het bewust creëren van je werkelijkheid door middel van gefocuste gedachten en emoties.

Wil je jouw droomleven manifesteren dan moet je dus jouw gedachten, overtuigingen en emoties over jezelf en je leven een positieve draai geven. Je moet als het ware het “gat” dichten tussen wie je nu bent en wie je wil worden in de toekomst. Dat doe je door het bewust aanmaken van nieuwe neurologische verbindingen in je brein en jezelf daarmee dus te veranderen, want je kunt geen nieuwe toekomst creëeren als je blijft wie je nu bent.

Manifesteren, hoe doe je dat? Laat negatieve gedachten los

Leren mediteren

Mediteren is een bewezen effectieve manier om deze nieuwe neurologische verbindingen aan te maken. Alle positieve en negatieve gedachten over jezelf liggen opgeslagen in je onderbewustzijn. Tijdens het mediteren vertragen je hersengolven, ze gaan van beta naar alpha. De alpha hersengolven zorgen ervoor dat je in een droomstaat komt, waardoor je toegang krijgt tot jouw onderbewustzijn. Bovendien demp je tijdens het mediteren de neocortex. De neocortex is ons denkende brein dat als belangrijkste taak heeft om te analyseren.

Door de demping van je neocortex ligt je analyse tool als het ware stil. Daardoor is het eenvoudiger om nieuwe informatie op te nemen. Als je tijdens het mediteren bezig bent met visualisaties en affirmaties over jouw ideale toekomst, vragen je hersenen zich dus niet gelijk af wanneer en hoe dat dan allemaal moet gebeuren. Het is letterlijk ‘stiller’ waardoor je suggestiever wordt voor nieuwe informatie en een nieuw verhaal over je toekomst.

Toen ikzelf heel bewust op dit niveau begon te werken, door dagelijks te journalen, mediteren en affirmeren, manifesteerde ik al na drie weken mijn eerste grote wens. Ben je benieuwd hoe ik dat precies heb aangepakt? Ik leer je er alles over in mijn online cursussen over manifesteren.

Manifesteren, hoe doe je dat met mijn 5 magische stappen?

Ben je nu zo enthousiast geworden dat je het liefst gelijk aan de slag wil? Voel je dat je er klaar voor bent om jezelf voortaan blij, geliefd, zelfverzekerd, succesvol, positief en sterk te voelen? De man of vrouw te worden die je wil zijn en je waardig te voelen om te ontvangen? Dan geef ik je graag een vliegende start met deze vijf magische stappen. Nice to know: je kunt dit stappenplan toepassen op álle aspecten in je leven.

1. Bedenk en beschrijf jouw beperkende gedachten

“Ik ben niet goed genoeg”, “ik ben niet slim genoeg”, “ik ben onzeker”, klinkt dat je bekend in de oren? Alles wat je over jezelf zegt en denkt en begint met ‘ik ben…’ wordt meteen opgeslagen in je onderbewustzijn. Het is een commando aan alle cellen in je lichaam. Dit is namelijk wat je over jezelf gelooft en vormt de basis voor al je gedrag.

Het is nu tijd om afstand te nemen van jouw negatieve overtuigingen. Keer naar binnen, ga opzoek naar jouw beperkende gedachten en emoties. Maak deze zin eens af: “ik ben…” Hoe denk je op dit moment over jezelf en jouw leven? Welke dingen zeg je tegen jezelf, welke dingen zeg je tegen anderen, welke emoties voel je? Wat zie je als je in de spiegel kijkt en hoe voelt het als je nadenkt over je werk, relaties, geld, huis, partner, kinderen?

Schrijf al deze gedachten en overtuigingen zo uitgebreid mogelijk op in een journal. Ik gebruik hiervoor mijn lievelings journal de Moleskine dotted soft cover XL.

2. Mediteer en reis af naar je onderbewustzijn

Kies een rustig moment en ga comfortabel zitten of liggen. Zet eventueel een van mijn geleide meditaties op en keer naar binnen. Voel hoe je ademhaling rustiger wordt en je hartslag daalt. Zak langzaam weg in je onderbewustzijn, de plek waar alle hardnekkige overtuigingen die je zojuist opschreef opgeslagen liggen.

Als je helemaal ontspannen bent en stilte ervaart zet je een hele heldere intentie. Zeg bijvoorbeeld hardop of in stilte: “Help me alsjeblieft universum, ik sta open voor andere gedachten die me helpen om positiever over mezelf en mijn leven te denken en te voelen.”

3. Beschrijf heel precies wat je wil manifesteren

Nu begint het leuke werk! Als het goed is heb je zojuist heel bewust gekozen om je leven te veranderen, je hebt de beslissing écht gemaakt en gevoeld. Je hebt in deze of je eigen woorden tegen jezelf gezegd: “Genoeg is genoeg. Dit is niet hoe ik mijn leven wil leven. Ik ga vanaf NU alles doen wat ik kan om mijn leven te veranderen.”

Is het antwoord JA! Dan ben je er klaar voor; pak je journal en beschrijf op een nieuwe bladzijde wat je graag wil hebben of bereiken in je leven. Dream big here, alles is mogelijk. Hoe ziet jouw droomleven eruit? Hoe voelt het, hoe denk je, hoe loop je, hoe praat je, hoe zie je eruit, wat bezit je en welke emoties ervaar je als jij het leven leidt waarvoor je gemaakt bent?

Krijg je kippenvel tijdens het schrijven? Dan ben je goed bezig! Of zoals Oprah Winfrey het beeldschoon verwoordde: “You need to make your future so bright that it burns your eyes”.

Ook het maken van een vision board kan helpen bij dit proces.

Manifesteren, hoe doe je dat? Blijf jouw droomleven herhalen

4. Blijf jouw droomleven voor jezelf herhalen

Lees iedere dag wat je hebt opgeschreven en voel welke positieve emoties daarbij opkomen. Blijf jouw droomleven constant voor jezelf herhalen. Hoe meer je het kunt voelen, hoe sneller je jouw ideale werkelijkheid aantrekt.

De meest effectieve manier om jouw droomleven te manifesteren, is door jouw droomleven steeds opnieuw te visualiseren tijdens het mediteren. Probeer dit dus dagelijks te doen. Vind je het moeilijk om diep te mediteren of weet je niet precies wat je moet doen, volg dan een van mijn geleide meditaties. Ik help je graag om bij je onderbewustzijn te komen.

Tijdens het mediteren vind ik het fijn om een oogmasker te dragen, zodat ik makkelijker en dieper naar binnen kan keren. Ik gebruik daarvoor dit super zachte oogmasker van 100% zijde.

5. Voel dankbaarheid voor wat je wel en (nog) niet hebt gekregen

Zorg dat je na iedere meditatie even de tijd neemt om dankbaarheid te voelen voor het leven dat je leidt en ook voor dat wat je nog niet hebt gekregen. Het oprecht voelen van dankbaarheid is zo’n krachtige positieve emotie, dat het je automatisch helpt om meer positiviteit aan te trekken, waardoor je jouw droomleven weer sneller manifesteert.

Mijn technieken zijn wetenschappelijk bewezen

Toen ik begon met manifesteren heb ik precies dit ritueel gedurende drie weken dagelijks gedaan. Ik stond op om 6:15 uur en begon mijn dag met mediteren, visualiseren en het oefenen van dankbaarheid. Binnen drie weken manifesteerde ik mijn eerste wens.

Het was echt pure magie en heeft mijn leven voor altijd veranderd. Sindsdien manifesteer ik de ene droom na de andere en heb ik een journal vol met miracle notes, waarin alles staat wat ik voor mezelf gemanifesteerd heb. Dat gun ik jou ook!

Manifesteren, hoe doe je dat goed?

Wil je verder lezen over manifesteren dan zijn dit mijn absolute mustreads:

Realiseer jezelf wel, dat je eindeloos veel kunt lezen, kijken of leren over manifesteren, maar als je jouw leven écht wil transformeren dan moet je het werk uiteindelijk zelf doen. Kennis gaat je zeker helpen en weten hoe manifesteren werkt is een essentieel onderdeel, maar zolang je jouw gedachten en overtuigingen niet aanpakt op het niveau van je onderbewustzijn en je energie niet verandert, gebeurt er helaas niet zo veel.

Heb je hier en nu besloten dat je vandaag nog wil beginnen met het veranderen van jouw leven? Dat jij jezelf eindelijk het leven gunt wat je verdient, bijvoorbeeld met meer overvloed, gezondheid, zelfverzekerdheid, liefde, geld, een zwangerschap, een mooi huis of je droombaan?

Meld je dan vandaag nog aan voor mijn cursus manifest, waarin ik je stap voor stap help bij het manifesteren van jouw wildste dromen. Alle technieken die ik gebruik zijn bewezen met moderne wetenschap. Het werkt dus écht!

Liefs,


Christine

WORK WITH ME

Art is expression of feelings, moments and our own perception of life! Don’t let anyone over make you doubt that!

TAGS: