WORK WITH THE COSMOS

I’m a trend setter, an adventurer, a coffee lover and a photographer! I love experiments and personal projects. Finding new perspectives and breathing in new life into old boring scenes is what inspires and gets me excited! If you call yourself a creative, proudly wear that title, be memorable, inspire others and always be ahead of the crowd! Be Evóra!

Affirmeren met effect in vier eenvoudige stappen

  /  
April 19, 2022

Affirmeren doen we allemaal, iedere dag. In principe is zelfs alles wat je zegt of denkt een vorm van affirmeren. Helaas herhalen we meestal affirmaties die ons niet bepaald helpen bij het bereiken van onze doelen. Benieuwd hoe je affirmeren wél voor je laat werken? Ik leg het graag aan je uit in vier eenvoudige stappen.

Zeg of denk jij weleens dingen als: “ik ben bang, dom, dik, onzeker of stom” of “ik raak nooit zwanger,” “ik krijg nooit die baan,” of “ik vind nooit mijn droomhuis”? Herkenbaar? Dan schrik je vast als ik je vertel dat dit allemaal affirmaties zijn. Negatieve affirmaties, maar wel affirmaties en waarschijnlijk affirmeer je ze ook nog eens vaker dan je denkt. Bedenk maar eens wat je allemaal tegen jezelf zegt tijdens het douchen, aankleden, tandenpoetsen… en dan is de dag nog niet eens begonnen!

De kans is groot dat je door het herhalen van al die negatieve affirmaties niet de positieve veranderingen in je leven ziet die je graag wil zien. Dat werkt zo; het uitspreken of bedenken van affirmaties kun je beschouwen als het planten van zaadjes. Met alles wat we denken en zeggen planten we als het ware een zaadje dat bepalend is voor onze toekomst. Je kunt er vervolgens voor kiezen om dat zaadje water te geven, door je affirmaties regelmatig te herhalen, of om het zaadje te negeren, zodat er niets groeit.

Je positieve affirmaties wil je natuurlijk goed verzorgen en regelmatig water geven, terwijl je negatieve affirmaties het best kunt behandelen als onkruid. Ze zijn in ieder geval net zo hardnekkig. Helaas doen we vaak precies het tegenovergestelde!

Affirmeren met je emoties

Nog even een voorbeeld, zodat je het echt goed begrijpt, en dan neem ik je mee in mijn stappenplan. Stel: je ziet een super leuke vacature voor een uitdagende baan, maar het bekende stemmetje in je hoofd zegt gelijk: “dat kun jij helemaal niet”. Je besluit vervolgens om niet te solliciteren. Uiteindelijk vind je een andere baan, waarover je veel minder enthousiast bent, omdat je niet op die eerste vacature durfde te reageren. Zie je hoe het werkt?

De oorzaak van onze negatieve overtuigingen ligt meestal in het verleden. Je eerste baas heeft bijvoorbeeld weleens gezegd dat je langzaam werkt, waardoor je jezelf onzeker voelde. Iedere keer dat je een deadline miste vond je jezelf langzaam, waardoor je steeds onzekerder werd. Na een tijdje begon je vanzelf te zeggen: IK BEN onzeker. Dat was het begin van jouw negatieve affirmatie, die er door veelvuldige herhaling, uiteindelijk toe geleid heeft dat je niet solliciteerde op die super leuke baan.

Alles wat je maar vaak genoeg denkt, zegt en daardoor uiteindelijk gaat geloven, wordt vanzelf een selffulfilling prophecy. Zo simpel is affirmeren dus eigenlijk…

Telkens als je een zin bedenkt of uitspreekt die begint met IK BEN, geef je een opdracht mee aan je lichaam en hoofd. Die opdracht leidt uiteindelijk tot een bepaalde actie. Als je deze zin maar vaak genoeg herhaalt, ga je het vanzelf geloven en reageer je voortaan vanuit je nieuwe overtuiging. Vaak gebeurt dit zonder dat je het zelf door hebt.

Dan nog dit: al jouw gedachtes en overtuigingen over jezelf en het leven veroorzaken emoties. Emoties bepalen hoe jij je voelt, dat weet iedereen. Maar heb je er ook weleens bij stilgestaan dat wat je voelt uiteindelijk bepaalt wat je doet en dat wat je doet bepaalt hoe je leven eruit ziet? Kortom: alles wat je maar vaak genoeg denkt, zegt en daardoor uiteindelijk gaat geloven, wordt vanzelf een selffulfilling prophecy. Zo simpel is affirmeren dus eigenlijk.

Zo draagt alles wat je denkt en voelt dus bij aan het creëren van je eigen toekomst. Wil je jouw leven een positievere draai geven, dan moet je dus weten wat je onbewust denkt en voelt en met je overtuigingen aan de slag gaan.

Affirmeren wetenschappelijk bewezen?

Voordat je begint met affirmeren is het nuttig om nog een klein beetje te begrijpen hoe ons brein werkt. Dat affirmaties werken is namelijk wetenschappelijk bewezen. Vanuit de wetenschap weten we onder andere dat ons brein leert door een samenwerking met ons hart. Als we associaties en visualisaties koppelen aan sterke emoties en deze vervolgens regelmatig herhalen, maken we nieuwe neurologische verbindingen aan.

Door dagelijks te affirmeren en daarbij sterke emoties naar voren te halen, voeg je dus als het ware meer positieve herhalingen toe aan je leven. Hierdoor maak je nieuwe neurologische verbindingen aan in je brein (het zaadje) die door regelmatig herhalen (water geven) steeds eenvoudiger een nieuwe overtuiging wordt.

Je hebt net geleerd dat je overtuigingen het vertrekpunt zijn van jouw levensbepalende gedrag, keuzes en acties. Snap je waar ik heen wil?

Stappenplan effectief affirmeren

Met deze kennis op zak is het nu tijd om bewust aan de slag te gaan met affirmeren. Om affirmaties echt voor je te laten werken, deel ik mijn unieke formule die je helpt om affirmaties lichaamseigen te maken, zodat jouw gedrag, keuzes en acties voortaan voortkomen uit je positieve overtuigingen in plaats van je negatieve. Here we go!

1. Word je bewust van negatieve overtuigingen en affirmaties

Word je bewust van je negatieve overtuigingen en schrijf ze op. Wat zeg je tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Welke overtuigingen heb je over je gezondheid? Wat zeg je over je kinderen, partner, huisdier? Hoe denk je over je baan, leidinggevende, financiële situatie, bankrekening, huis?

Het kan best moeilijk zijn om aan jezelf toe te geven dat je bepaalde gedachtes hebt. Wees dapper en eerlijk. Je kunt alleen veranderen als je écht inziet welke verwachtingen en overtuigingen je hebt ten aanzien van jezelf en je omgeving.

Succesvol affirmeren? Schrijf je negatieve overtuigingen op.

2. Transformeer negatieve affirmaties in positieve affirmaties

Om je leven te veranderen en te krijgen waar je van droomt, moet je open durven staan voor nieuwe gedachten. Je moet je mind dagelijks vullen met liefdevolle en ondersteunende affirmaties. Je moet het jezelf gunnen! Bekijk wat je hebt opgeschreven in de eerste stap? Hoe kun je daar een positieve draai aangeven? Schrijf affirmaties op die staan voor jouw vorm van overvloed, vrijheid en rijkdom.

Enkele voorbeelden van positieve affirmaties:

  • Ik ben sterk, zelfverzekerd en ik straal!
  • Ik ben het waard om te ontvangen
  • Ik trek zo makkelijk geld aan
  • Ik ben super succesvol
  • Ik hou van mezelf!
  • Ik geef makkelijk, ik hou van geven

Schrijf je positieve affirmaties altijd op in de voltooid tegenwoordige tijd. Kies woorden die horen bij jou, die echt bij je binnenkomen. Want als je er emotie bij voelt dan werken ze het best! Sterker nog, de kans dat jouw affirmatie werkt als je deze alleen maar op briefje schrijft, op je spiegel plakt en honderd keer herhaalt is nihil.

Het geheim van een goede affirmatie is namelijk dat je hem voelt. Dat zit zo: onze zenuwcellen geven een elektromagnetische lading af. Wij zijn als het ware een elektromagnetisch veld. De energie die wij uitstralen communiceert met het kwantumveld. Een van de natuurwetten is dat energie opzoek gaat naar energie die matcht. Wat je uitstraalt is dus letterlijk wat je aantrekt. Uit onderzoek van het Hearthmath Institute blijkt dat het elektromagnetisch veld van ons hart vijfduizend keer sterker is dan het veld dat we uitstralen met onze hersenen. Als je dus alleen aan een affirmatie denkt, heeft dit veel minder effect dan wanneer je hem ook echt voelt. Je hart is een magneet die vijfduizend keer krachtiger werkt dan je brein.

Neem daarom dus rúim de tijd om te voelen welke positieve emoties horen bij jouw affirmaties. Hoe voelt het om succesvol of zelfverzekerd te zijn, te houden van jezelf, overvloed te ervaren? Ben je blij, opgewekt, kalm, ontspannen? Probeer deze emoties echt op te roepen en te voelen in je hart.

3. Durf je positieve affirmaties hardop uit te spreken

Voel je ‘m? Zeg je affirmaties dan hardop. In het begin voelt dit misschien een beetje onwennig. Het klinkt misschien gek in je oren om jezelf positieve dingen te horen zeggen en het voel wellicht alsof het toch nooit gaat gebeuren. Niet gek natuurlijk! Je hebt een hele lange tijd iets anders tegen jezelf gezegd en dat ben je volledig gaan geloven. Jouw positieve affirmaties klinken dan misschien zelfs een beetje als een leugen.

Maar vergeet niet dat je gedachten en emoties jouw persoonlijkheid vormen en daarmee creëer je uiteindelijk je werkelijkheid. Iedere keer dat je jouw positieve affirmaties herhaalt, mét emotie en mét positieve energie, maken je hersenen nieuwe neurologische verbindingen aan die worden opgeslagen in je onderbewustzijn. Je zal zien dat het daardoor iedere dag makkelijker wordt om je affirmaties te herhalen. Ze gaan steeds echter voelen en uiteindelijk ga je ze geloven. Dat is wat je wil. Herhaal je affirmaties in ieder geval 21 dagen achter elkaar mét gevoel.

Je affirmaties zijn nog effectiever als je ze dagelijks terug te laten komen tijdens het mediteren en ze combineert met visualisaties. Ik heb verschillende begeleide meditaties opgenomen om je daarbij te helpen.

4. Laat los en vertrouw op je positieve affirmaties

Zaai je tuintje in, besteed er ieder vrij uurtje aan, zorg dat alles weelderig groeit en bloeit en dan? Bekijk je tuintje van een afstand. Laat het los en vertrouw op de natuur.

Heb vertrouwen in de uitkomst die hoort bij jouw positieve affirmaties. Probeer je niet te bedenken wanneer en hoe de resultaten zich aan je zullen openbaren. Want hoe meer je daarover nadenkt, hoe meer je vertrekt vanuit de angst om te falen en dat is precies wat je niet wil. Dus raak het aan, voel dankbaarheid, laat het los en vertrouw op het Universum.

Heb je alle stappen afgerond en voel je dat er nog meer werk is? Begin dan weer bij stap 1. Net zo lang tot je al jouw negatieve overtuigingen getransformeerd hebt in positiviteit.

Laat los en vertrouw op je positieve affirmaties

Manifesteer je droomleven

Heb je naar aanleiding van dit artikel besloten dat je nu echt klaar bent om jouw leven voor altijd te veranderen? Gun jij jezelf eindelijk het leven dat je verdient, bijvoorbeeld met meer overvloed, gezondheid, zelfverzekerdheid, liefde, geld, een zwangerschap, een mooi huis of je droombaan en wil je dat wat grondiger aanpakken?

Lees dan dit uitgebreide artikel met mijn 10 geheimen over manifesteren of meld je aan voor mijn cursus modern mystic. Hierin help ik je onder andere door het formuleren van positieve affirmaties, met het manifesteren van jouw wildste dromen. Alle technieken die ik gebruik zijn bewezen met moderne wetenschap. Het werkt dus écht!

Wil je liever eerst wat meer weten over mij of heb je vragen (wat ik me heel goed kan voorstellen)? Let me know! Want ook jij verdient het om zo snel mogelijk je wildste dromen te manifesteren en jou daarbij helpen is toevallig wat ik het allerliefste doe.

Liefs,

Christine

WORK WITH ME

Art is expression of feelings, moments and our own perception of life! Don’t let anyone over make you doubt that!